Vanligaste frågorna

Bör jag tänka på vad jag äter eller dricker innan jag gör en tarmsköljning?

Inga förberedelser behövs, kom som du är. Det går bra att äta som vanligt innan.

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Det normala är att genomföra 1 - 3 behandlingar beroende på ens situation.                                    Så här kan flödet se ut för 3 konsultationer om det passar dig:

1:a behandlingen: tarmsköljning med irisanalys och akupressur för att lättare tömma tarmen, kost- och näringsråd (ev. preparat för tarmarna, vitamin och mineraltillskott).

2:a behandlingen efter 1 månad: tarmsköljning med akupressur för att läka tarmfickor, uppföljning av kost- och näringsråd.

3:e behandlingen: tarmsköljning med akupressur för att fortsätta läka eventuella tarmfickor samt uppföljning av kurerna du genomfört.

Årlig återkomst.

Kan alla göra en tarmsköljning?

Vi behandlar ej barn, gravida, Crohns sjukdom, Gastric Bypass opererade eller om du har någon tumörsjukdom. Du bör även avstå om du har hjärtproblem eller njurproblem.

Vad bör jag tänka på efter en tarmsköljning?

Ät enligt de kostråd du fått under behandlingen. Beroende på ditt allmänna hälsotillstånd så mår de allra flesta väldigt bra och kan jobba, träna och vara aktiva som vanligt efteråt.

Vad händer med tarmfloran under en tarmsköljning?

Tjocktarmen innehåller drygt 3 liter bakterier. Under en tarmsköljning sköljs mycket av det ut, men p g a att vi endast sköljer tjocktarmen så fördelas bakterierna vartefter från tunntarmen och ner i tjocktarmen. Detta sköter kroppen själv men det är fördelaktigt att ta tillskott i form av Probiotika efter en tarmsköljning. Om behov finns så behandlas tunntarmen med örter efteråt. 

Hur stor del av tarmen sköljer man?                                                                                                  

Man sköljer hela tjocktarmen som är mellan 1 - 3 meter lång med kroppstempererat, filtererat vatten. En klaff mellan tunntarm och tjocktarm förhindrar att vatten tas in i tunntarmen.  

Kan det bli några komplikationer på något sätt?

Behandlingen är enkel och utan komplikationer.