Vanligaste frågorna

Bör jag tänka på vad jag äter eller dricker innan jag gör en tarmsköljning?

Inga förberedelser behövs, kom som du är. Du bör inte äta ett stort mål mat precis innan.

Hur många behandlingar behöver jag göra?

Det normala är att genomföra 1 - 3 behandlingar beroende på ens situation.                                    Så här kan flödet se ut för 3 konsultationer om det passar dig:

1:a behandlingen: tarmsköljning med irisanalys och akupressur för att lättare tömma tarmen, kost- och näringsråd (ev. preparat för tarmarna, vitamin och mineraltillskott).

2:a behandlingen efter 1 månad: tarmsköljning med akupressur för att läka tarmfickor, uppföljning av kost- och näringsråd.

3:e behandlingen: tarmsköljning med akupressur för att fortsätta läka eventuella tarmfickor samt uppföljning av kurerna du genomfört.

Årlig återkomst.

Vem bör avstå från att göra en tarmsköljning?

  • Personer med Crohns sjukdom eller Ulcerös Kolit i aktiv fas.
  • Personer med odiagnostiserade hjärtproblem.
  • Cancerpatienter (tarm).
  • Personer som intar cellgifter eller epilepsimedicin.
  • Gravida kvinnor.

Vad bör jag tänka på efter en tarmsköljning?

Drick mycket vatten. 

Beroende på ditt allmänna hälsotillstånd så mår de allra flesta väldigt bra efter tarmsköljning. Men det tar också på krafterna så det kan vara bra att ta det lite lugnt efteråt.

Vad händer med tarmfloran under en tarmsköljning?

Tjocktarmen innehåller drygt 3 liter bakterier. Under en tarmsköljning sköljs mycket av det ut, men på grund av att vi endast sköljer tjocktarmen så fördelas bakterierna vartefter från tunntarmen och ner i tjocktarmen. Detta sköter kroppen själv men vill man så kan man ta tillskott i form av probiotika efter en tarmsköljning. Om behov finns så erbjuds örter efteråt som behandlar tunntarmen. 

Hur stor del av tarmen sköljer man?                                                                                              

Man sköljer hela tjocktarmen som är mellan 1 - 3 meter lång med kropps tempererat, filtrerat vatten. En klaff mellan tunntarm och tjocktarm förhindrar att vatten tas in i tunntarmen.  

Kan det bli några komplikationer på något sätt?

Behandlingen är enkel och utan komplikationer.