Tarmsköljning

Varför göra en tarmsköljning?

Har det betydelse för hälsan att skölja tarmen?

Det är framförallt förebyggande hälsovård som ger ökat välbefinnande.  

Har du IBS mage? Då kan tarmsköljningar tillsammans med kostomläggning och örter hjälpa. Då rensas mycket slaggprodukter och bakterier bort i tjocktarmen, som därefter kan återfå sin naturliga balans.  

Har du en trög mage fylld av gaser? Eller mage som pendlar mellan diarré och förstoppning?      Du har troligen en obalans i din tarmflora. Obalansen kan bero på stress eller felaktiga matvanor, eller på att magen är överbelastad av bakterier, svamp eller patogener. Oavsett orsaken kan du få hjälp av en eller flera tarmsköljningar.                                                                                                      
En tarmsköljning befriar den del av tarmen som tar hand om restprodukterna som finns kvar när kroppen tagit till sig all näring i maten. Om inte tjocktarmen får hjälp då och då - särskilt om vi slarvat med vår kost - stannar en del av slaggprodukterna kvar, som kan göra magen stressad, orolig och därmed orsaka problem.

Tarmsköljning är alltså ett enkelt sätt att hjälpa kroppen genom att skölja bort och rensa ut orenheter som stannat kvar i tarmen. Magen får lite semester och kroppen får vila ut.

    En Colonic tarmsköljning är:

 • idag den mest avancerade formen för tarmrening.
 • ett slutet system där inga odörer kommer ut.
 • utförd med hygienisk steril utrustning.

Vad är en Colonic tarmsköljning bra för?

 • Du mår bättre, blir lugnare och mer avspänd.

 • Kroppen mår bättre av att i lugn och ro få tömma sig, rensa ut och avgifta sig - detoxa. Vattnet för ut avföring, patogener, bakterier och svamp.

 • Det lättar på trycket i magen. Man kan vara förstoppad och behöva få igång tarmen. Tarmen kan helt ha stannat på grund av ihållande stress, fel mat eller av en chock-upplevelse. Resultatet blir en mage som är full av gaser. Det kan räcka med en tarmsköljning för att förbättra tarmens tillstånd.
 • Solarplexus, en nervknut i magen, tar emot många känslor i vårt vardagsliv. Ibland trycker vi ner känslorna i vår mage. Då skapas blockeringar som är svåra att få bukt med. Under tarmreningen ges akupressur på magen för att få bort stress i tarmområdet och samtidigt frigöra energi. Dessutom förbättras tarmarnas sammandragande rörelser som för maten framåt.

 • Tankarna känns klarare och du kan känna dig mindre trött efter behandlingen.

 • Du kan få bättre kvalité på hud, hår och naglar. Allt detta beror på att tarmen inte längre är fylld med skräp som påverkar kroppens funktioner negativt.

 • Slemhinnorna påverkas, de blir smidigare när kroppen avlastas från bakterier och svampar. Det märks t ex i underlivet, som befrias från dålig lukt, klåda, utslag och flytningar med mera.

 • Ämnesomsättningen blir bättre och blodcirkulationen ökar vilket ger varmare händer och fötter. Småsår och eksem på fingrar, händer och fötter brukar försvinna.