Näringsriktig mat
För ett friskare Sverige
Enzymer och mineraler
Enzymer finns i frukt, bär och grönt, det vill säga levande föda. Från levande föda får vi i oss den mesta näring som vi behöver. Värmebehandlad mat förlorar enzymer. 75% av de enzymer som används av vår kropp ska komma från maten, annars får kroppen själv tillverka 75% enzymer. Kroppen stressas av det och klarar inte av att tillverka enzymerna och kan leda till stress och inflammation i kroppen samt förstoppning.
Enzymer behövs till:
- Matsmältning
- Som antioxidant. Brist på dessa enzymer gör att de fria radikalerna inte kan neutraliseras och att de då skadar cellerna i kroppen.
- Zink behöver t ex över 200 enzymer för att aktiveras. Detta är mycket viktigt för v¨årt immunförsvar och välmående.
Levande Föda
är en helvegetarisk och oupphettad kost, som har en positiv och snabbläkande effekt på kroppen. Kosten innehåller inga kött- eller mejeriprodukter utan är i stället baserad på frön, nötter, grönsaker, bär och frukt. Genom olika processer såsom groddning, odling och mixning kan man göra sina egna näringsrika soppor, dressingar, sallader, tårtor, kakor och glass.