Sanna Ehdin berättar
om sina erfarenheter om tarmsköljning

Sanna Ehdin är fil.dr, föreläsare och författare. Hon har bland annat skrivit boken "Nya Självläkande Människan". Utöver det har hon skrivit 15 böcker om mat och hälsa vilka sålt i mer än en miljon exemplar i tio länder.             


I samband med att jag ätit antibiotika under en period av stark stress blev jag rejält sjuk i tarmen. Trots att jag höll en sträng diet tycktes jag aldrig bli bra i magen. Slutligen provade jag tarmsköljning som en sista utväg. Det var först hos Christina som jag blev medveten om att jag hade ett bälte av djupt liggande spänningar under naveln. Detta hade jag troligen haft i många år med mycket skadliga bakterier, jästsvampar och rester av dålig mat. Detta kunde nu åtgärdas med tarmsköljning och akupressur på magen. Det var en befrielse att bli av med alla gamla spänningar i magtrakten som förorsakats av min tidigare stress.


Efter första tarmsköljningen blev jag trött men sedan mådde jag allt bättre; blev piggare, huden och håret blev mycket bättre och ögonen blev mycket klarare. Till min glädje kunde jag efter några behandlingar hos Christina konstatera att jag fått en helt ny mage! Den hade blivit mjuk, fin och len, så som jag vagt kan minnas att den hade varit en gång för mycket länge sedan. Jag var färdigsköljd. Då fick jag mer energi! Tack Christina!

Jag har fått en rad andra förbättringar som mindre fet hy, mer och glansigare hår. De ofta återkommande förkylningssymptomen har försvunnit och jag har bara varit förkyld en gång under de senaste åren. Nu fungerar matsmältningen mycket bra, de dåliga gaserna är borta och magen känns nu som min vän - något den inte varit förut. Jag till och med tycker om den.


I vår kultur talar man helst inte om det som finns nedanför naveln och ovanför knäna. Mage, tarmar, tömningar är något som alla har men som ändå tillhör det onämnbara. Därför känner jag mig ganska modig som vågar ta upp mina egna erfarenheter av tarmsköljning, i hopp om att det kan vara till hjälp för andra som plågas av dålig matsmältning och hälsa. Dessutom kan det vara till hjälp för att lösa upp energiblockeringar i magregionen som uppkommit p.g.a. stress och chockartade upplevelser.

Vårt energicentrum sitter i magtrakten och det är då svårt att vara i harmoni med sig själv om magen är ur balans.


Vad som också är viktigt är att förstå att tarmsköljningar bidrar till en rening som hjälper och befriar kroppen från skadliga bakterier och gifter för att kunna förebygga och hindra att kroniska sjukdomar uppstår, d.v.s. du avgiftar kroppen för att få en bättre hälsa.